Stekt søtpotet med romanosalat
Har du prøvd å steke søtpotet i stekepanne? Når søtpoteten stekes, kommer smaken og sødmen virkelig til sin rett. Men siden sødmen kommer enda tydeligere frem ved steking, er det fint å balansere smaken med noe syrlig, samt godt med salt.
Denne stekte søtpotetretten er super å servere som en del av et koldtbord, eller som en hovedrett til lunsj.
Du trenger:
(til 4 porsjoner)
- 2 søtpoteter
- 3 ss mandler
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 dl gresk yoghurt
- 1/2 sitron
- 1 liten purre
- 1 romanosalat
- 1 ss rødvinseddik
- Kaldpresset rapsolje
Slik gjør du:
- Skrell og kutt søtpotetene i skiver. Stek skivene i olje til de får en fin farge og er møre helt igjennom, og sett til side.
- Rist mandlene og gresskarkjernene i en tørr stekepanne.
- Bland sammen yoghurten og saften og skallet fra den halve sitronen. Smak til med salt og pepper.
- Kutt purren i så tynne skiver som mulig, legg skivene i en skål, og hell over eddik, salt og pepper. Rør om, og la stå i noen minutter.
- Legg de stekte søtpotetene på en tallerken.
- Grovhakk mandlene og gresskarkjernene.
- Topp med yoghurten, purren, mandlene og gresskarfrøene.
- Avslutt med romanosalaten, kaldpresset rapsolje og flaksalt.